lauantai 2. helmikuuta 2013

Oravatyttö skeittaa

Annukka Salama: Käärmeenlumooja

Unna tekee yhtäkkiä skeittitempun, jota kukaan ei ole koskaan tehnyt. Eivät edes ammattiskeittaajat. Temppu onnistuu, koska Unna on puoliksi orava.

Annukka Salama on luonut esikoisteokseensa omintakeisen fantasiaa ja arkitodellisuutta yhdistelevän maailman, jollaista suomalaisessa kirjallisuudessa harvoin nähdään. Faunoidit eli ihmiset, jotka saavat yli puolet voimistaan ja luonteenpiirteistään voimaeläimeltä, ovat oivaltava keksintö.

Unna luulee olevansa ainoa laatuaan. Hän ei ole kuullutkaan faunoideista, vaan kuvitellut vain olevansa yksinäinen ja ulkopuolinen. Kun Unna tapaa ihanan Rufuksen, poika ja tämän ystäväpiiri selvittävät hänelle, mistä on kyse. Samalla selviää Unnan taustaan liittyvä salaisuus, jonka käsittely jää kirjassa yllättävän pintapuoliseksi.

Unna ja Rufus alkavat viihtyä koko ajan paremmin yhdessä. Syntyy kaunis romanssi – mutta samaan aikaan metsästäjät saalistavat faunoideja kaupunkien voimalaitoksiin energianlähteiksi.

Kenelle suosittelen kirjaa: True Blood –faneille, skeittareille tai sellaisiksi aikoville, niille jotka luulevat olevansa yksinäisiä mutta eivät olekaan.

Käärmeenlumooja voitti viime vuoden lopulla kirjabloggareiden Kuopus-kilpailun. Sarjan toinen osa, Piraijakuiskaaja, ilmestyy tänä keväänä. Toivotaan sarjalle pitkää ikää ja paljon kuumottavia juonenkäänteitä.

Anna

Hae Käärmeenlumooja kirjastosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti