keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Esittelyssä nuorten fantasiakirjallisuutta


Dale, Anna: Noitatuulen kuiskaus
Joe on matkustamassa äitinsä uuden perheen luo. Jo junamatkalla hän törmää kummallisiin matkakumppaneihin ja joutuu hyppäämään junasta pois liian aikaisin. Siksi hän jatkaa matkaansa lainapyörällä. Joe rysäyttää vahingossa pyörällä suoraan Kalmojuuren sapattiin kuuluvan noitaryhmän majaan. Joe ystävystyy noitatyttö Twiggyn kanssa, kun he alkavat selvittää kylän outoja tapahtumia. Ystävykset alkavat jäljittää noitakäsikirjasta puuttuvaa sivua, josta tuntuu useampikin noitaryhmä olevan kiinnostunut.
Sympaattinen noitakirja, jossa on kiva tunnelma.

Duane, Diane: Haluatko velhoksi?
13-vuotias Nita löytää kirjastosta pienen punaisen opuksen, jonka kannessa lukee Haluatko velhoksi? Kirja paljastuu velhouden oppikirjaksi. Uusia taikoja opetellessaan Nita tutustuu velhopoikaan Kitiin. He saavat tehtävän löytää korvaamaton Kuutamoyön kirja, sillä jos se joutuu vääriin käsiin, on maailma tuhon oma. Nita ja Kit hyppäävät maailmanportin kautta New Yorkin toiseen todellisuuteen, pime-ään pahantahtoisten koneiden kaupunkiin, jota Tähtiensammuttaja, yksinäinen voima hallitsee.

Hanley, Victoria: Univieraiden kiviSliviian maassa ovat julmat tavat. Orjien kasvot viillellään, jotta he tietävät paikkansa. Nuori orjatyttö Maeve on ollut hyvän isännän hoidossa. Maeve myydään pahuudestaan tunnetulle uudelle isännälle, mutta karkaa äitinsä auttamansa pois. Tytön kadonnut isä on univieraita, jotka auttavat ja parantavat ihmisiä matkustamalla heidän uniinsa. Maeve lähtee etsimään isänsä kätkemää univieraiden kiveä. Se suojaa haltijaansa pimeyden voimilta. Maeve pelastaa mukaansa pienen orpopojan ja kohtaa uusia ystäviä vaarallisella matkallaan.

Horowitz, Anthony: Korpinportti
14-vuotias Matt joutuu hankaluuksiin, minkä seurauksena hänet lähetetään kasvattiperheeseen maa-laiskylään. Mattin perhe on outo ja koko kylässä on jotain pahasti pielessä. Pahoja noitavoimia on liikkeellä. Ystävällinen maanviljelijä lupaa auttaa Mattia, mutta kuolee salaperäisesti. Alkaa paljastua, että on tekeillä jotain pelottavaa, mihin Mattia aiotaan käyttää ihmisuhrina.

Jones, Diana Wynne: Liikkuva linna
Sophie on kolmesta sisaresta vanhin ja uskoo, että häntä vaivaa epäonni. Saduissakaan ei vanhin sisar koskaan menesty. Kun Erämaan noita kiroaa hänet vanhaksi naiseksi, Sophie alistuu kohtaloonsa ja sinnittelee uudessa hahmossaan. Hän hakeutuu sattumalta noita Howlin liikkuvaan linnaan ja jää avustamaan noitaa arkiaskareissa. Samalla hän haluaa selvittää Howliin liittyviä salaisuuksia. Sophie voisi vapautua kirouksestaan, jos hän paljastaa linnaa liikuttavan tulidemonin lumouksen. Liikkuvasta lin-nasta pääsee useaan eri rinnakkaismaailmaan. Paljastuu, että Howliakin vainoaa Erämaan noidan langettama kirous. Kiehtova kirja.

Mahy, Margaret: Noitavaellus
14-vuotias Laura on löytänyt itsestään yliluonnollisa voimia. Kammottava lelukauppias saa Lauran pikkuveljen Jockon valtaansa. Poika sairastuu vakavasti, sillä noita imee hänestä energiaa. Lauran koulukaveri Sorry auttaa tyttöä pelastamaan veli noidan kynsistä.

McNish, Cliff: Noidan loitsu
Rachel ja hänen pikkuveljensä Eric siepataan kotinsa kellarista toiseen maailmaan, Ithrea-planeetalle, jota hallitsee Dragwena-noita. Noita on jo vuosisatojen ajan siepannut lapsia orjikseen, jotka vanhenevat, mutta eivät kasva. Rachelilla ilmenee olevan yllättäviä taikavoimia, joita Drawena-noita aikoo käyttää hyväkseen. Rachel on myös ainoa, joka voisi pelastaa siepatut lapset. Rachel ja lapset nousevat taiseluun pahaa noitaa vastaan.

Winterson, Jeanette: Aikamyrsky
Silverin elämä muuttuu, kun hänen vanhempansa yllättäen katoavat. Tytön uusi holhooja ahnehtii tytön perintöä. Alkaa taianomaisen kellon etsintä. Ajanottajan omistaja voi hallita aikaa ja koko maailmaa. Hyvän ja pahan välisessä kilpajuoksussa on Silverillä tärkeä tehtävä.

Mielikki

Hae kirjoja kirjastosta:

Dale, Anna: Noitatuulen kuiskaus
Duane, Diane: Haluatko velhoksi?
Hanley, Victoria: Univieraiden kivi
Horowitz, Anthony: Korpinportti
Jones, Diana Wynne: Liikkuva linna
Mahy, Margaret. Noitavaellus
McNish, Cliff. Noidanloitsu
Winterson, Jeanette: Aikamyrsky

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti