torstai 20. lokakuuta 2011

Pianolla kavereiden kanssa

Lenni-Kalle Taipale: Piano

Lenni-Kalle Taipaleen Piano on löytö sellaiselle musiikin ystävälle, joka kuuntelee mielellään pianomusiikkia, pitää pianon äänestä eli sointiväristä, mutta joka ei jaksa kuunnella klassista musiikkia ja pianokonserttoja. Eikä jazzia. Tällä levyllä kuullaan kuulasta, helposti kuunneltavaa, taitavaa, kauniilla melodioilla koristeltua pianonsoittoa ja joka kappaleessa on solistina mukana Lenni-Kallen artistivieras, joka tekee esityksestä vaihtelevaa kuunneltavaa. Kappaleet ovat suomalaista, 2000-luvun, lähinnä pop- tai laulelmamusiikkia. On mukana kyllä yksi marssikin sekä kansanlaulu. Kuullaan kokoelma tuttuja sävelmiä uusina sovituksina, joissa piano on taka-alalla säestäjänä ja välillä tasa-arvoisissa solistitehtävissä välisoitoissa. Yhteistyö ja vuorottelu solistien kanssa toimii hienosti.

Lenni-Kalle kertoo levystä internet-sivullaan
"Levyllä duetoimassa kanssani: Johanna Iivanainen, Juha Tapio, Maria Kalaniemi, Maija Vilkkumaa, Rajaton, Iiro Rantala, Sami Pitkämö, Marzi Nyman, Pekka Kuusisto, Vesa-Matti Loiri ja Mikko Kuustonen
Tämä levy kokoaa yhteen sen pianismin, mitä olen viime vuosina saanut tehdä. Olen soittanut monissa eri kokoonpanoissa, lukemattomia keikkoja ja mitä erilaisempia musiikkityylejä. Usein olen saanut myös duetoida artistien kanssa. Duossa dialogi ja siinä molempien osapuolien reagointi on asia, mikä minua kiehtoo. Välillä se on säestystä, välillä hyökkäystä. Monipuolisuus ja oikeastaan myös rajattomuus kappaleen sisällä ovat minulle tärkeitä asioita. Tällä levyllä pääsen tekemään juuri sitä, mitä olen tehnyt pikkupojasta lähtien - pianolla."

Levy on kirjastossa sijoitettu YKL-luokkaan 78.8942 Suomenkielinen laulelmamusiikki. Ei ihan heti arvaisi etsi Lenni-Kalle Taipaleen levyjä täältä. Levyjä, joissa Lenni-Kalle on pääesittäjänä, löytyy Jyväskylässä lisää ainakin näistä erityylisistä luokista: 78.8932 Suomenkielinen laulettu viihdemusiikki (levy ”Hiutaleita”) ja 78.89223 Bebop. Mainstream-jazz. Afrokuubalainen jazz (levyt ”Nothing to hide”, “Reset” ja “Lumia”).

Irmeli

Hae Piano kirjastosta
.

Hae Lenni-Kallea kirjastosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti